Lovci - fotografi

Vse fotografije na teh straneh so avtorsko zaščitene in jih brez dovoljenja avtorja ni dovoljeno kopirati!
Miran's profile
Username Miran
Status active
Joined 09.03.2013
Kraj Otlica
Zanima me naravoslovje, lov, šport
Portal http://www.mirankrapez.si/
Poklic gradbeni tehnik
Biografija Sem Miran Krapež, rojen in stanujoč na Otlici, majhni vasici na obronku Trnovskega gozda od koder mi seže pogled na Vipavsko dolino in naprej do Piranskega zaliva, na prvem hribčku za hišo pa na Idrijsko – Cerkljansko kotlino in naprej do Triglava. Torej sem doma na najlepšem koščku naše majhne, a prelepe dežele.

In zato ni slučaj, da sem že od svojega otroštva zapisan naravi. Izhajam iz družine, ki je dobesedno vse svoje življenje tako ali drugače povezana z naravo, gozdom in divjadjo, saj smo tam našli tudi vir za delo in posledično za svoje preživetje.

Za svoje znanje in izkušnje, ki sem jih dobil ob spoznavanju narave in vsega lepega, kar nam ponuja, gre zahvala predvsem očetu in starejšima bratoma, s katerimi sem lahko bil večinoma svojega prostega in delovnega časa v gozdu. Po napornih delovnih dnevih v gozdarskih službah, smo sprostitev in počitek zopet iskali in našli v gozdu. Ure in ure preživete pri raziskovanju narave, skrbi zanjo, nenehno v stiku z divjadjo, pozimi in poleti, vsakič na svoj način! Lovsko udejstvovanje je na nas pustilo neizmerno bogat pečat in nas obogatilo z znanjem in spoštovanjem .

In ko začutiš, da imaš veliko znanja in izkušenj, ko začneš dogodke in motive v naravi doživljati čustveno, ko razmišljaš, da je vse v naravi en sam čudež, tedaj želiš, da vse to preneseš naprej. Preveč je vse skupaj lepo, da bi ostalo prepuščeno samemu sebi. Vse te svoje čarobne trenutke hočem deliti s prijatelji, znanci, solovci in z vsemi vami…

In tu se začenja moja fotografska pot … sprva, ko sem veliko svojih doživetij vztrajno zapisoval na filmski trak, in danes, ko mi je strast postala naravoslovna fotografija.

Le ta me je tako močno prevzela, da sem si naposled izpolnil svojo veliko željo in si posodobil fotografsko opremo na raven profesionalizma in se resneje začel ukvarjati s to zvrstjo fotografije.

Ljubezen do narave in želja po zajemu novih in novih motivov iz narave sta kriva, da puška največkrat ostane doma, zamenja jo fotoaparat in težak teleobjektiv.

S svojimi fotografijami sodelujem na raznih foto portalih, objavljam jih tudi v domačih naravoslovnih revijah in člankih. Veliko sodelujem na raznih mednarodnih in domačih tekmovanjih in razpisih. Prejel sem tudi že nekaj lepih in odmevnih nagrad, tako na domačih tekmovanjih kot tudi v tujini.

V zadnjih dveh letih sem pri Fotografski zvezi Slovenije pridobil fotografski naziv KMF (kandidat za mojstra fotografije), pri mednarodni fotografski zvezi, pa fotografski naslov AFIAP (Artist FIAP).

Sem član fotokluba Diana ter fotografskega društva GRČA iz Kočevja, kjer so združeni fotografi s podobno zvrstjo fotografije. V letu 2012 sem postal še član ajdovskega foto društva Veno Pilon.

Sem ljubiteljski amaterski fotograf, v svojem arhivu imam zelo bogato zbirko fotografij z motivi divjadi in narave. Nekaj si jih lahko ogledate v galerijah na moji spletni strani http://www.mirankrapez.si/

Najlepše pri fotografskem poklicu je, da motivov nikoli ne zmanjka. In dokler bo oko videlo in me bo noga nosila, bom iskal tistega, ki bo najlepši od vseh!
files uploaded 120
Last uploaded file
Click to see all uploads by Miran
Last comment
Click to see all comments made by Miran

02/06/15 at 21:55Super vzdušje in motiv ...